Boka tid

Fyll i önskat datum och kontaktuppgifter så återkommer vi till dig
med bekräftelse för din bokning.

Önskat datum

Djur

Ditt förnamn

Din e-post

Orsak till besök

Ditt efternamn

Telefonnr

BILDDIAGNOSTIK 

RÖNTGEN

För att fastställa en diagnos kan ditt djur behöva röntgas. Vi har en modern och väl utvecklad digitalröntgen vilket möjliggör en avläsning i direkt anslutning till undersökningen. De vanligaste röntgenundersökningarna är av skelett, buk- och brösthåla.

Det är vanligt att Ni som djurägare ombeds att vara med vid undersökningen för att hjälpa till att hålla i ert djur. Ibland kan det dock gå bättre utan matte och husse, det avgörs från fall till fall. Vid många röntgenundersökningar, framförallt av skelettet, får Ert djur först en lugnande medicin så att det slappnar av och sover under själva undersökningen. Detta är för att det ska gå att ta så bra bilder som möjligt, om det finns minsta rörelse i bilderna försämras kvaliteten och det finns risk för felbedömningar.

TANDRÖNTGEN

Röntgenbilder av tänder kan tas som ett komplement till tandbehandling i syfte att få mer information om djurets tandstatus. Via tandröntgen kan flertalet tandsjukdomar, så som sjukdomar i tändernas rötter och kronor, diagnosticeras.

Vid röntgenundersökningar får den som är yngre än 18 år eller gravid inte vistas i röntgenrummet under själva röntgenundersökningen, det går dock bra sitta tillsammans med sitt djur i röntgenväntrummet före och efter undersökningen. Vid ultraljudsundersökningar finns inga restriktioner för ålder och det är inte farligt även om man är gravid.